Polycarbonaatrecycling Pilot Plant Trinseo Terneuzen

Trinseo neemt pilotinstallatie polycarbonaat recycling Terneuzen in gebruik

Trinseo heeft haar pilotinstallatie voor het terugwinnen van polycarbonaat in Terneuzen onlangs officieel in gebruik genomen. Het bedrijf ontwikkelde de ‘dissolution recycling’ technologie waarmee de polymeren met behulp van oplosmiddelen terug kunnen worden gewonnen. De geëxtraheerde polymeren kunnen opnieuw worden gebruikt in plastic productie.

De pilotinstallatie staat momenteel op een tijdelijke plek op de site in Terneuzen en zal later naar het Central Process Research Laboratorium op de site worden verplaatst. Dit is momenteel in aanbouw.

De technologie die Trinseo toepast, dissolution recycling, is een proces waarbij de polymeren met behulp van oplosmiddelen worden geëxtraheerd. De technologie kan worden gebruikt om polycarbonaat (PC) uit nieuw of afvalmateriaal terug te winnen. Het PC lost op in het oplosmiddel, of het nu aanwezig is in elektronica of gemengd met andere plastics, metalen of glas. De andere materialen blijven achter. Voorbehandeling is niet nodig. Het PC kan uit het oplosmiddel worden geëxtraheerd en als gerecycled PC worden gebruikt.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl