Mourik en Tebodin werken aan fabriek Mitsubishi Rotterdam

Bilfinger Tebodin en Mourik bouwen MXDA-fabriek Mitsubishi in Rotterdam

Bilfinger Tebodin en Mourik zijn samen betrokken bij de bouw van de nieuwe meta-xyleendiamine (MXDA) fabriek van Mitsubishi in Rotterdam. De nieuwe fabriek van het Japanse bedrijf zal opereren onder de naam ‘MSCN Mitsubishi Special Chemicals Netherlands’ en krijgt een productiecapaciteit van 25 kiloton per jaar.

Mitsubishi bouwt deze fabriek om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar MXDA in Europa. De nieuwe installatie wordt gebouwd op het Huntsman-terrein in de Rotterdamse haven. Bilfinger Tebodin doet de engineering en het projectmanagement. Mourik is geselecteerd voor het grondwerk, wegenaanleg, rioleringswerk, betonconstructie en terreininrichting.

De partijen zijn onlangs gestart met de werkzaamheden. De verwachting is dat het project begin 2024 is afgerond.

Foto: Wesley Hendriks – Aero-Metrics

 

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl