Groene bio-isobuteen productie

16,4 miljoen euro voor eerste bio-isobuteenfabriek ter wereld

Global Bioenergies krijgt van de Franse overheid een bijdrage van 16,4 miljoen euro voor de bouw van de eerste fabriek voor bio-isobuteen ter wereld. Isobuteen is een belangrijke grondstof voor de cosmetische industrie, maar kan ook gebruikt worden als luchtvaartbrandstof.

De fabriek van Global Bioenergies krijgt een capaciteit van 10.000 ton isobuteen en derivaten per jaar. Het is de bedoeling dat deze in 2027 opgestart wordt. De installatie wordt in Frankrijk gebouwd. Het Franse innovatieve bedrijf ontwikkelde een technologie om isobuteen uit natuurlijke grondstoffen te produceren en kan het proces nu dus op grotere schaal toepassen. Het bedrijf neemt de definitieve investeringsbeslissing halverwege 2024, als het de financiering voor de fabriek helemaal rond hoopt te hebben.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl