Sabic en Plastic Energy starten bouw fabriek voor chemische recycling plastic

Sabic en Plastic Energy starten met de bouw van hun plasticrecyclingfabriek in Geleen. Door middel van chemische recycling wordt een nieuwe grondstof geproduceerd die kan dienen als voeding voor de krakers van Sabic.

Plastic Energy ontwikkelde de pyrolysetechniek om laagwaardige, gemengde en gebruikte plastics, die anders bestemd zijn voor verbranding of storting, om te zetten in een nieuwe grondstof, Tacoil genaamd. Sabic gaat Tacoil gebruiken in haar productieproces als alternatief voor traditionele fossiele materialen. Zo kan ze nieuwe circulaire polymeren produceren die qua eigenschappen identiek zijn aan de bestaande polymeren.

De fabriek bestaat uit een unit, waarvoor momenteel de engineering en constructiefase bezig zijn. Naar verwachting wordt deze unit in de tweede helft van 2022 in bedrijf genomen.

Delen:
Author