Site Ineos Antwerpen

Technip Energies verwerft contract Ineos-kraker Project One

Technip Energies levert de apparatuur voor de nieuwe ethaankraker van Ineos (Project One) in Antwerpen. De kraker krijgt een capaciteit van 1450 kiloton per jaar. Met de overeenkomst is een bedrag van tussen de 250 en 500 kiloton gemoeid. Eerder verwierf Technip Energies al het Extended Front End Engineering and Design (FEED) contract voor de Ineoskraker.

Technip zegt dat de kraker een CO2 footprint krijgt die minder is dan 50% van de 10% beste Europese krakers. De kraakovens zijn modulair. Hiervoor maakt de contractor gebruik van de kennis die ze opgedaan heeft in modulaire LNG projecten. De kraker is ontworpen voor brandstof met een hoog percentage waterstof. Waarbij in de toekomst op 100% waterstof kan worden overgestapt. Ook is de plant geschikt voor de afvang van CO2.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl