water

Britse waterzuiverings-start-up vestigt zich in Antwerpse incubator

De Britse start-up Aquature heeft zich gevestigd in de Antwerpse incubator BlueChem. Aquature heeft een technologie ontwikkeld om water te zuiveren waarbij waterstof wordt geproduceerd en CO2 wordt afgevangen. BlueChem richt zich specifieke op startende innovatieve ondernemingen in duurzame chemie.

Aquature gaat in de incubator verder onderzoek doen en wil pilootinstallaties opstarten. De waterzuiveringstechnologie van Aquature gebruikt hernieuwbare energie en een bio-elektrolysetechniek waarbij microben worden ingezet om het water te zuiveren. In dit proces ontstaan waterstof en andere chemische stoffen als bijproduct, en wordt er CO2 uit het afvalwater verwijderd. Het CO2 kan worden afgevangen. Het gezuiverde water kan opnieuw worden gebruikt als industriewater.

Aquature ziet in eerste instantie toepassingen in de voedings- en papierindustrie en de landbouw.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl