Basf bouwt nieuwe fermentatie-installatie in Ludwigshafen

Basf investeert in fermentatie-installatie voor gewasbeschermingsproducten

BASF investeert in de bouw van een nieuwe fermentatie-installatie op haar site in Ludwigshafen. Het gaat om een investering van ettelijke tientallen miljoenen euro’s. BASF gaat in de nieuwe fabriek gewasbeschermingsmiddelen produceren.

Het Duitse bedrijf verwacht de nieuwe fabriek in 2025 te kunnen opleveren. De installatie wordt gebruikt voor de productie van biologische antischimmelproducten en zaad-behandelingsmiddelen. Ook zal er een bouwsteen voor een nieuw insecticide worden geproduceerd. In de fabriek zetten micro-organismen glucose en andere hernieuwbare grondstoffen om in de gewenste producten.

BASF investeert in de installatie vanwege de groeiende vraag naar biologische gewasbeschermingsproducten. Daarbij is de fermentatietechnologie in te zetten voor de productie van een brede reeks aan andere innovatie producten. Daarbij maakt de investering ook deel uit van de transitie van de site in Ludwigshafen naar innovatieve productieprocessen met een lagere energie-intensiteit en duurzame grondstoffen.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl