Fluxys breidt uit met extra hervergassers

Fluxys LNG gaat op de LNG-terminal in Zeebrugge zes miljoen ton extra hervergassingscapaciteit per jaar aanbieden, en daarvoor is bijkomende infrastructuur nodig. De extra capaciteit wordt in twee stappen aangeboden. Vanaf begin 2024 gaat het om in totaal 4,7 miljoen ton per jaar, en vanaf begin 2026 moet de volledige 6 miljoen ton per jaar beschikbaar zijn.

Vijfde LNG-opslagtank

Eerder breidde de terminal al uit met een vijfde LNG-opslagtank met een capaciteit van 180.000 kubieke meter LNG, en bijbehorende procesinstallaties. Deze uitbreiding volgde op een langetermijncontract met Yamal Trade. IJsbreker/LNG-schepen van Yamal uit Rusland kunnen dankzij de extra opslagtank LNG overslaan naar conventionele LNG-schepen zonder dat die twee tegelijkertijd aangemeerd hoeven te liggen.

De uitbreiding begon midden 2015 en eind 2019 konden de installaties worden getest. Ze leveren inmiddels een laaddebiet van meer dan 12.500 kubieke meter LNG per uur. Een consortium van DF Oil & Gas en Felguera IHI was verantwoordelijk voor de bouw ervan en het ging om een investering van meer dan 200 miljoen euro. De totale opslagcapaciteit van Fluxys in Zeebrugge is nu 560.000 kubieke meter LNG

Delen:
Tags
Author