Uitbreiding Basf Antwerpen

BASF neemt ethyleenoxide-complex in Antwerpen in gebruik

BASF heeft haar nieuwe geïntegreerde complex voor ethyleenoxide en derivaten op haar site in Antwerpen in gebruik genomen. Het bedrijf investeerde ruim 500 miljoen euro in de installaties. In totaal is de productiecapaciteit met 400.000 ton per jaar verhoogd.

BASF investeerde in de nieuwe faciliteiten vanwege de groeiende marktbehoefte van alkoxylaten bij klanten in de ‘home & personal care’ en de industrie. Het bedrijf bouwde een tweede ethyleenoxide-installatie alsmede opwerkingsinstallaties voor de zuivering van de stof. Daarnaast investeerde het bedrijf in productiefaciliteiten voor alkoxylaten – afgeleiden van ethyleenoxide.

De onderneming geeft aan dat de investering in het ethyleenoxide en derivaten-complex het belang van de Antwerpse site onderstreept en verdere mogelijkheden creëert. Met de nieuwe installaties groeit ook de werkgelegenheid. BASF nam meer dan 100 werknemers aan voor de nieuwe fabriek. In Antwerpen werken zo’n 3600 medewerkers op de site van BASF.

BASF investeert meer dan 500 miljoen in Antwerpse site

BASF breidt productie in Antwerpen uit

Basf investeert in etheenoxide en alkoxylaten in Antwerpen

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl