nieuws

BASF investeert meer dan 500 miljoen in Antwerpse site

Publicatie

30 sep 2019

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

BASF Antwerpen, project

BASF investeert meer dan vijfhonderd miljoen euro in haar Antwerpse Verbund-site. Het bedrijf bouwt er een tweede grote ethyleenoxide-fabriek en investeert daarnaast in verschillende installaties voor ethyleenoxide-derivaten. De gefaseerde opstart van de nieuwe installaties begint in 2022.

BASF breidt hiermee de productiecapaciteit van ethyleenoxide en ethyleenoxide-derivaten in Antwerpen uit. Daarmee verhoogt het concern de productiecapaciteit met zo’n vierhonderdduizend ton per jaar. De uitbreidingen in derivaten omvatten niet-ionische surfactanten, glycolethers voor toepassingen in de automobielsector en andere alkoxylaten. Met een uitbreiding van de methyltriglycol-capaciteit kan BASF aan de groeiende behoefte van hoogwaardige remvloeistoffen in Europa en Azië voldoen.

BASF heeft momenteel Europese ethyleenoxide-installaties in Antwerpen en Ludwigshafen met een totale capaciteit van 845.000 ton per jaar. Daarmee is het concern de grootste producent van ethyleenoxide-derivaten in deze regio.